Ševo Dragan

Ploske - euture za rakiju...!


Ševo Dragan


Ploska je specijalno izradjena eutura za rakiju. Njena namena se obicno ogranicava na svadbe, ali i sada kada smo okruzeni najmodernijim namestajem i savremenom tehnologijom ploska i dalje pretstavlja lep ukras svakog pravoslavnog doma.

 

Danas kada stari obicaji polako išeezavaju, i kada tradicionalni poziv u svatove zamenjuju najrazlicitije dizajnirane pozivnice pa cak i e-mail, retko se moze docekati mladenac na vratima, okicen trobojkom i kosuljom, sa okacenom ploskom o ramenu i nanizanim peskirima o njoj, koji ce nam licno saopstiti novost i uruciti poziv.
Mozda je to posledica suvise brze modernizacije citavog sistema, ali sigurno i drasticno smanjen broj starih majstora, koji su ploske izradjivali sa narocitom ljubavlju i strpljenjem.

 

Ipak, ploska ce sigurno ostati jedan tradicionalni simbol, detalj jedne kulture a mozda i brend jednog naroda, pogotovo onog koji zivi ili potice iz Republike Srpske.


Ova strana je napravljena kako bi se svaki potencijalni kupac mogao lako upoznati sa nacinom izrade ploske i samim tim uvideo u prednosti ove ponude.

 

Ploska tj. cutura se sastoji iz balona za rakiju okovanog mesinganim obrucem i grljka. Balon, koji je ujedno i najvazniji deo ploske, izradjen je iz tri dela: drvenog prstena oko koga su mesingani obruci i dva dna izrezbarena razlicitim motivima. U unutrsnjosti balona se NE nalazi staklena (niti bilo kava druga) boca, vec su pomenuti delovi sastavljeni posebnom tehnikom susenja drveta (svaka ploska se susi najmanje jednu godinu), bez upotrebe lepka ili kakvog drugog fiksativa. Vazno je napomenuti da se ploska moze odmah upotrebiti, tj. nije je potrebno pre sipanja rakije potapati u vodu kako bi nabrekla (sto je inace slucaj sa drugim ploskama kod kojih je drveni prsten sklapan iz vise delova).
Specijalna metoda uklapanja, bez lepka podrazumeva da je rakija u kontaktu samo sa prirodnim materijalom, drvetom , sto je ujedno i garancija naseg kvaliteta.


Sa obe strane su izrezbareni motivi koje sami birate (slike svetaca, srpska kokarda...), a mnogi vole da i njihovo ime ukrasi odredjeni deo ploske.

Takodje izradjujemo i ikone rezbarene u drvetu kao i bardaeiae (burenca za rakiju).

 

 


 


Tel:
e-mail:

The grid

WEB usluge - Consulting, obuke i uputstva za različite tehnologije, dizajn, optimizacija i reparacija Vaseg Interneta..!

Napravite SAMI SAJT za SAT ..!
Izaberite tehnologiju uz nasu pomoć i obuku i budite gospodar svog Interneta..!
Povezite socijalne mreze i svoj websajt u jedno..!

Podizemo rejting i sprovodimo veliko spremanje vaseg interneta, za bolje pozicije i vise poseta..!

U svom poslovanju niste iskoristili sve prednosti informacionih tehnologija na pravi način...!

Proverite nasu ponudu..

Relikon Workshop :: Konsalting, obuka, optimizacija i reparacija va�eg WEB-a

Show: